Maapirnijahu
Maapirn (topinambur, mugul-päevalill) on söödavate mugulatega toidutaim, mida korjatakse saagiks nii sügisel kui ka peale talvitumist kevadel.
- hea kiudainete allikas
Maapirnijahu saadakse maapirni kuivatamise ja jahvatamise teel. Maapirnijahul on säilinud kõik maapirni head omadused.' 150g
*Prebiootikumid on toidu koostisosad, mis loovad “headele” bakteritele soodsa ja “halbadele” bakteritele ebasoodsa keskkonna. Need seedimatud kiud fermenteeruvad käärsooles, mis toob kaasa madalama PH-taseme, mis omakorda muudab soolestiku tervemaks. Maapirnijahul on madal GI Glükeemiline indeks (GI) näitab toidu mõju veresuhru tasemele. Kõrge GI-ga toit tõstab veresuhkrut kiiresti. Madala GI toidud (nt. maapirnijahu) tõstavad veresuhkru taset aeglasemalt ning ühtlasemalt. Glükoos imendub sel juhul verre aeglasemalt, andes täiskõhu- tunde pikemaks ajaks.
Kasutamine: Lisa maapirnijahu portsioni kohta 2 - 3 tl: jogurtile, smuutile, pudrule, taignale (asendada ettenähtud jahu kogusest 30% maapirnijahuga)
Smuuti retsept: • 2,5 dl keefirit või maitsestamata jogurtit • 2 spl maapirnijahu • 1,5 dl marju (maasikad, vaarikad, mustikad jne) • Soovi korral magustamiseks siirupit või inuliini Pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda ühtlaseks. Vala klaasidesse ja naudi kohe.