Sealihamedaljonid viigimarjade ja portveiniga
Üks huvitav retsept liha- ja veinisõpradele Hispaaniast.
Läheb vaja:
- 400 grammi seafileed,
- 1 küüslauguküüs,
- 1 rosmariinioks,
- 100 grammi kuivatatud viigimarju,
- 1 liiter portveini,
- 150 grammi rohelisi ube,
- 150 grammi porgandit,
- 150 grammi suvikõrvitsat,
- oliiviõli,
- soola, pipart.
Valmistamine:
Lõigata viigimarjad pooleks ja asetada portveinisse, jättes klaasitäie veini eraldi kastme valmistamiseks. Lõigata sealiha 8 medaljoniks ja pruunistada pannil. Lõigata juurviljad ribadeks ning keeta soolases vees. Pannil pruunistada esmalt küüslauk ning seejärel keedetud juurviljad. Kuumutada portveini tulel, kuni konsistents saab siirupine.
Serveerimiseks valada portveini kaste lihale, garneerida juurviljadega ning poolitatud viigimarjadega ning riputada peale veidi soola ja pipart.