Täidisega tofurull
Vaja läheb:
- 500 g pehmet tofut
- 170 g (ca 3dl) jahu
- 120 g palmi ehk kookoserasva
- ½ tl fosfaadivaba küpsetuspulbrit
- lusikaotsaga meresoola
- pisut suhkrut, oleneb millist segu kasutad
Täidiseks sobivad nii magusad, kui soolased segud. Näiteks kuumutatud okaravõie paprika-porru ja küüslaugu lisandiga.
Valmistamine:
1. Sega jahu, tofu, sool ja suhkur kergete liigutustega (mitte kokkusurudes), siis lisa sulatatud rasvaine juurde. Nüüd suru õrnalt kätega tainas kokku palliks.
Mulle meeldib seda tainast rullida kahe küpsetuspaberi vahel, eelnevalt paberit õlise majapidamispaberiga üle tõmmates või siis käega kergelt tainast laiali suruda.
Antud kogusest sain mina 6 õunapirukat ja ühe ca 23–25cm pikkuse okaravõidega rulli.
2. Kui tainas laiali, lõika tainanoaga parajad pirukasuurused kujundid, paiguta täidis, keera teine taignapool peale. Vajuta kahvliga pirukapooled kokku. Mina ei kasutanud määrimiseks abimaterjali. Küll aga õunatäidise alla paigutasin teelusikaga pisut okararösti. Kui täidis on mahlane võib nõrguda küpsemise ajal mahla välja! Näiteks rabarber, kapsas vm.
3. Pirukad või rull tõsta plaadile, kasuatades abivahendina köögilabidat. Küpseta 180-200 kraadilises eelsoojendatud ahjus kuldseks. Tulised pirukad võiks oliivi ehk mõne muu õliga määrida.
Küpsetis säilitab maitse ja pehmuse mitmeks päevaks, küll aga pole nii õhuline, kui nisujahu tooted.
Sama tainas sobib plaadipirukate põhjaks, tuleks ainult ette küpsetada ca 10 minutit. Kui kasutate vedelat margariini, siis hoidke tainast ca 30 min külmkapis enne pirukate vormimist.
Merike Tärk