Toekad okara/kookose leivakesed
Retsepte Eesti Vabariigi aastapäevaks – 5
Vaja läheb:
- 5dl värsket ehk märga okarat või kookospiimast järelejäänud märga puru. Võib ka mõlemad segud kokku segada.
- 1,2dl õli
- 1,2dl jahvatatud linaseemneid
- 2sl terveid linaseemneid
- pisut Herbamare ürdisoola
Valmistamine:
Mõõda kogused ja sega hoolikalt. Laota tefleksile suur restikujuline ca 0,6cm paksune kiht ehk siis suru lusikapõhjaga väikesed leivakesd. Kuivata algul 50-60kraadi juures 1-2 tundi, siis 45 kraadilises kuumuses sobiva krõbeduseni.
Mina keeran poole kuivamise ajal leivakesd ümber. Suure leiva saad ringi keerata nii: võta leivaga rest ja teine tühi rest tagurpidi täpselt peale ja siis järsk ümberpööre. Leivake on nüüd õiges asendis ilma tefleksita restil.
Nendele leivakestele saad maitsva võide näiteks, kui segad kahvliga:
- 1avokaado,
- pisut sidrunipipart ja Herbamare ürdisoola
- ca 300g sojakohuiimaga.
Ja seda võid määri suurele leivale, teine leib peale ja hoia näiteks homseni. Siis lõika erineva kujuga suupisted. Ehk siis määri võiet kahe väikese leivakese vahele! Kui leivad hoiavad teineteisest kaugele,aseta kerge raskus peale.
Merike Tärk