Kuidas planeerida aega
Valmista sojapiim nädalaks ette! Kolme tunniga jõuab teha 6-7 keetu sojapiima!
1. Keeda sojapiima nii palju, et saaksid kohupiima kalgendada terveks järgnevaks nädalaks.
Kohupiima saad kasutada kreemideks erinevate lisanditega, kreemi võid valada küpsetuspaberiga plaadile näiteks koos seesamiseemnetega segatult jahu ja kanamunaga vm. Küpsetada 170-180 kraadilises eelsoojendatud ahjus 35-40 min.
Kohupiimast saad segada näiteks ürtidega maitsestatud võide.
Vähese taimeõliga kuumutatult saab kohupiim uue maitse. Kuumuta tulisel pannil, maitsesta ja sega lemmikpasta, riisi ja toorsalatiga töölõunaks.
Pea meeles: 1mõõt leotatud sojauba võrdub ca 120-150g kohupiima, olenevalt nõrgumise astmest. Kohupiima hulka ühe keeduga saad suurendada, kui kallad kannu 200g leotatud ube. 500-st grammist kuivadest sojaubadest saab 6-7 masinatäit sojapiima.
2. Ühest kannutäiest piimast pane käärima jogurt. Katseta ka 8 tunnist käärimisaega.
3. Ühe kannutäie piima võiksid jätta homseks uue jogurti jaoks! Soovitav säilita külmkapis.
4. Kohupiima valmimise ajal jahvata näiteks goji marju pulbriks. Pulbrit säilita suletud anumas, sest õhuga kokkupuutes paakub momentselt, kuid segades tofukreemi või jogurtisse või mujale, sulab hästi. Paakunud goji marjajahu on meeldiv suhu pista!
Merike Tärk