Säravad, imelise aroomi ja maitsega maiustused rabarberist
Jul 29, 2011
Kuna rabarberil on juba uus saak siis jagame ühe hoopis teistmoodi soovitus rabarberi kasutamiseks, seekord maiustusena. Vaja läheb:
- 7,5 dl ca sentimeetipikkuseid rabarberitükikesi
- 7,5 dl keeva vett
- 1,2 dl valget suhkrut või omal valikul muud magustajat maitse järgi, arvestades, et kuivatades magusus tugevneb
- 1sl kuhjaga purustatud chia seemneid või 1sl želatiini
- 3-5 maasikat või muud marja, kui soovid rabarberi maitset mahendada
- 1/8 tl ingveripulbrit
- Ära kuivata krõbedaks, jäta parajalt nahkseks.
- Jahuta ja säilita õhukindlas karbis või purgis.
- Antud segust sain 9 resti umbes 5 cm läbimõõduga kettaid +1 tefleksisuurune ketas kõige alumisel restil.
- Saadud marmelaadi moodi “nahad” on maiustamiseks väga head.
- Sobivad torgata müslikaussi, kus 4-5 minutiga ärkavad ellu ehk paisuvad pehmeks, andes teraviljale hea maitse koos vitamiinide ja mineraalidega.