Retsept: Kollane maisikook
Vaja läheb
- 400g maitsestamata sojajogurtit
- 400g maitsestamata pehmet tofut (kohupiima)
- 3 kanamuna
- 1dl suhkrut
- 1dl maisimannat või maisitangu
- ühe sidruni mahl ja kollane koor
- 1-2 tl vanillsuhkrut
- 0,5tl soola
- rosinaid,sukaate vms
- seesamiseemneid, demerera suhkrut vms koogi peale raputamiseks enne ahju panekut
Veel on vaja 24cm läbimõõduga küpsetusvormi, küpsetuspaberit vormi põhja katmiseks, õli vormi põhja ja külgede pintseldamiseks.
Valmistamine
1. Kalla mikserdamisnõusse kohupiim, jogurt, suhkrud, sidrunimahl ja sool. Purusta ühtlaseks massiks.
2. Vispelda kanamunad lahti.
3. Sega lusikaga kokku kohupiimasegu, kanamunad ja maisimanna.
4. Vala segu ettevalmistatud vormi, nüüd laota koogile laiali rosinad vm lisandid, siis nad ei vaju koogi põhja!
5. Küpseta 180 kraadilise eelsoojendatud ahju keskel 30-35 min ehk kuni kook on kuldne aga käega katsudes vetruv. Jahuta vormis!
Kui soovid koogile anda erilisemat maitset, siis leota rosinaid fariinisuhkru ja rummi vm segus. Kui soovid kiiremini tulemust, võid veidi kuumutada, siis kalla sõelale nõrguma ja laota koogile. Alkohol haihtub kuumutamisel, jääb võrratu maitse.
Head abivahendid:
jogurti masin ja
sojapiima masin
Merike Tärk