Puuviljakuivati versus dehüdraator
Sep 1, 2010
Puuviljakuivati võimaldab kodustes tingimustes kuivatada puuvilju ja ka teisi väiksemaid toiduaeineid. Puuviljakuivati puuduseks on temperatuuri reguleerimise võimaluse puudumine. See on aga õrnemate taimede kuivatamisel tähtis.
Millised on tavalise puuviljakuivati ja Midzu dehüdraatori erinevused?
Põhiliseks erinevuseks on, et tavaline puuviljakuivati ei võimalda temperatuuri reguleerida. Temperatuuri reguleerimine kuivatamise protsessis on oluline osade taimede ja toiduainete puhul (nt mustikad, iisop, salvei, palderjan jne), kes vajavad õrnemat töötlust. Tänu paindlikule temeratuuri reguleerimise võimalusele säilivad dehüdraatoris toiduainete omadused paremini – toitained, värv, maitse, lõhn jne. Tänu restide suurele sügavusele saab dehüdraatoriga kuivatada praktiliselt kõike: lilli, erinevaid taimi, aedvilju, juurvilju, puuvilju, terviljatooteid (näiteks leiva ja saiatooted) jne. Reeglina on puuviljakuivati väiksemate restidega ja sinna ei mahu kõik toiduained. Kergeid ja kohevaid toiduaineid saab rohkem paigutada korraga. Võimaldab protsessi ajal rohkem ümber paigutada kergesti kuivavaid ja kokku vajuvaid taimi – näiteks taimelehed. Restide suurem sügavus võimaldab ka õhul paremini ringelda. Puuviljakuivati puhub kuuma õhku seadme alumisest osast, kuid Midzu dehüdraator puhub kuuma õhku seadme ülaosast kasutades nii paremini kuumust ja seetõttu on ta energiasäästlikum. Midzu dehüdraator on mõeldud väga pikaajaliseks kasutamiseks ja seetõttu on ta valmistatud väga tugevast ja vastupidavast plastikust mis ei purune. Puuviljakuivatitel on vähem reste, tavaliselt kuni 5. Dehüdraator mahutab aga 7 resti - seega saate sama elektrikuluga kuivatada rohkem toiduaineid.Loe lähemalt - Midzu dehüdraatorKokkuvõtvalt: dehüdraator on palju suuremate võimalustega, energiasäästlikum, annab parema tulemuse toidu kuivatamisel ning ka vastupidavam võrreldes tavaliste puuviljakuivatitega.