Punase-valgekirju talvesalat
Retsepte Eesti Vabariigi aastapäevaks - 1
Vaja läheb:
- 1kg hautatud või küpsetatud peeti
- 300 g sojakohupiima või kuubistatud tofut
- 1 punane sibul
- 2sl linaseemneõli
- 1tl tamarindi pastat
- soola ja vajadusel siirupit või suhkrut
Valmistamine:
Lõika peedid 8-12 tükiks, sibulast lõika võimalikult õhukeses viilud. Tamarinipasta sega õliga, kalla peedi-sibulasegule, maitsesta ja jäta valmima. Võid valmis segada ka eelneval õhtul. Sojakohupiim või tofu sega salatile õrnalt pisut enne serveerimist.
Sama salat on maitsev pirukakate, siis sega sojakohupiim rohkem kokku peedi-sibulaga. Küpseta 200 kraadilises ahjus soovitud põhjal. Juustusõbrad võiksid peale laotada riivitud parmesani.
Merike Tärk