Puding ja trühvlid - paastukuu resteptid
Mar 15, 2011
Veel võimalusi kergeks maiustamiseks paastukuul:
Puding
Vaja läheb:- Mõõda 3 dl taimset piima ( soja, kookos vm)
- Lisa 1sl=15g chia seemneid
- 2sl purustatud chia seemneid
- ühest piimakeedust saadud värske okara (ca 150g)
- 2sl toorsuhkrut, näiteks indiaanisuhkur, agaavi siirup või mesi
- 3tlkuhjaga kakaopulbrit
- 2-3sl goji marju
- tl otsaga meresoola
- pisut värsket sidruni või laimi mahla või tamarindipastat või midagi muud hapukat oma maitset usaldades.
Trühvlid
Samale segule juurde segades 4-5 sl kuhjaga maitsestatult kuivatatud okarat (hea oleks, kui okara on kaneelimaitseline) saad hea segu trühvliteks. Neist võib: - vormida väikesed pallid ja veeretada röstitud mandlipurus, siis paigutada külmkappi tahenema. - vormida väikesed pallid ja asetada toidukuivatisse paljale restile. Soovitan kasutada temperatuuri 45 kraadi. Kuivata seni, kui oled saanud sobiva kuivuse. Mina jätsin trühvlid seest pehmemaks. Need on ideaalsed paastuaja trühvlid, sest pole lisatud rasva. Kes soovib, võib lisada teisel segamisel sulatatud kookosrasva või õli kuni 100g. Magusust tuleks igal inimesel ise reguleerida. Rasvata segule võib kuivatades anda ka küpsise kuju.Merike Tärk