Piimamasin-kombain - taimsete piimade valmistamine

Aug 15, 2012

Erinevate taimsete piimade valmistamiseks kasutage programmi SOYMILK. Piimamasin kombain osta siit Sojauubade vm suuremate seemnete kogus valige vastavalt oma soovile -  sõltuvalt, kui “tugevat” piima soovite. Normaalse joogipiimale piisab 70g kuivadest ubadest.

Sojapiima valmistamine

1. Peske ja leotage ube 8-16 tundi. Kui mingil põhjusel ei saa kohe piima keeta või jääb leotatud ube üle, säilitage neid sügavkülmas. Enne tarvitamist valage pisut külma veega üle, et oad eralduksid üksteisest ja pisut pehmeneksid. 2. Kallake oad masinasse, lisage 1,1 lt vett. Vee kogust võib muuta, kuid mitte vähem kui 800g ja mitte rohkem kui 1200g. 3. Paigutage kaas korpusele,juhe pistikusse. 4. Valige programm “Soymilk” vajutades “Choose” nuppu ja siis kohe “Start” nuppu. Töötamise ajal annab masin automaatselt piuksuga märku, et toimub ubade hautamine ja jahvatamine.Programm kestab 24 minutit, lõpetades masin annab märku piiksudega. 5. Eraldage juhe masinast, tõstke kaas kõrvale ja kurnake piim. Saate heamaitselise värske piima, mis säilib külmkapis nädala ja väga peenekiulise okara. 6. Joogipiima võib maitsestada paari tera hea soola, vähese mee, suhkru või heleda siirupi ja vanilliga. Väga hästi maitsevad segupiimad! Sojaubadele võib lisada paar supilusikatäit omal valikul seesamiseemneid, linaseemneid, aprikoosiseemneid, kookoshelbeid, leotatud täisterariisi, indiapähkleid vms.

Õlikanepiseemnete piim

Sama programmiga (Soymilk) võib keeta tervetest õlikanepiseemnetest piima, leotamata või leotades kuni 12 tundi. Võtke 70g kuivatatud õlikanepiseemneid ja lisage 1000g külma vett. Õlikanepiseemnete piima saate ca 900g. Piim on beežikas-hall ja hea maitsega. Sobib kakaoks, supiks, kastmeteks. Säilib külmkapis 5-6päeva. Teraline jääk on suurepärane aedviljakotlettideks! Ühest piimakeedust jäägile võib lisada võrdse koguse riivitud või peenestatud aedvilja (mina segasin juurde mahlapressist tulnud kapsa-selleri-porgandi segu) +1sl hirsijahu või riisijahu või kaerajahu vms mingit täisterajahu, natuke head soola ja omal valikul paprikahelbeid või muud särtsu andvat. Kui küpsetate avokaadoõliga, saad eriliselt maitsvad kotletid. Ahjus,180-200 kraadi juures küpsetades pintseldage kotlette soovitud õliga, võib ka lusikaga kotleti keskele paigutada maitsestatud pehmet tofut. Juustusõber võib poole küpsetamise ajal kotletile riputada riivitud parmesani. Kui soovite pannkooke, lisage piimajäägile jahu, mingit piima, soola, suhkrut ja kanamuna. Muna võib asendada ühe korraliku sl pehme tofuga. Soovitus: Kui teistel programmidel võib õlikanepiseemneid jahvatada või purustada, siis siin ei soovita.

Kookospiim

100-130g kookoshelbeid ja lisage masinasse 1000g vett. Toimige samuti nagu sojaubade puhul. Veehulka võite taas muuta omal valikul. Jääk eriliselt peenekiuline-meeldiv kasutada.

Kaerapiim

100g kestaga kaerateri ja 1100g vett. Peske ja leotage umbes 12 tundi. Piim tuleb tummine, samas hästi harjumuspärase piima konsistensiga, tegelikult jääki ei jäägi. Soovitan siiski kurnata,sest mõned üksikud sõklad võivad segada! Nõuandeid jagas toidutehnoloog Merike Tärk

Osta siit - uus piimamasin-kombain