Piimamasin-kombain - supid, pudrud ja hautised
Aug 17, 2012
Tutvustame programme Rice Congee, Porridge, Soup ja Stew ehk programme millega saab valmistada suppe, putrusid, hautisi ja kompotte. RICE CONGEE
Riisisupp-püree
70g leotamata täisterariisi ja 800g vett. Tulemuseks suurepärane riisisupp-püree, kusjuures osa riisiteri on siiski tuntavad ja nähtavad. Maitsestada soovitaks tilgakese avokaadoõli või oliivi külmpressõliga ning hea soolaga. Kui soovite magustoiduna kasutada, lisage paar tera soola, pisut indiaanisuhkrut ja kaneelipulbrit. Jahtudes kalgeneb kergelt. Programm töötas ca 30min. PORRIDGE Pudrud tulevad pehmed ja vedelamad, mis ongi tervislikumad.Kiirkaerahelbepuder
2,5dl kiirkaerahelbeid ja 800g vett. Et pisut paksemat putru saada soovitan korrata programmi 2 korda, siis on eestlasele omasem, kuigi helbed on pehmed esimese korraga. Programmi kestvus 8minutit.Odrakruubipuder
2,5dl pestud ja leotatud odrakruupe ja 800g vett. Peale üks kord programmi läbinuna on puder leige, vedel ja kruubid kõvad. Korrake teist korda sama programmi, siis on tulemus hea. Kruubid parajalt pehmed, ei kleepu kokku. Väga maitsvad. Võib kohe süüa või kasutada ka salati komponendina. Programmi kestus oleneb toorainest, selle kõvadusest jms 6-13 minutit.Tatrapuder
4dl pestud, leotatud tatart. Korda 3 korda sama programmi, siis saab heamaitselise, paraja pudru. Programm töötab 10 minutit.Täistera kaerahelbepuder
3dl täisterakaerahelbeid ja 800 g vett. Korda 4korda sama programmi. Programm töötab 10 minutit korraga. SOUP Väga hea programm. Tooraine valikul soovitan kasutada kas külmutatud või siis värsket toorainet. Variante on väga palju, tulemus superhea! Säilivad aroomid, värvus, komponentide maitse ja enamusel ka kuju. Samas on supp parajalt tummine! Sool, pulbrilised maitseained ja õli tuleb lisada pärast kannust supi eemaldamist. Aedvilja kogus võib vahel olla suurem kui 150g, see oleneb tooraine mahust. Jälgige, et kaas korralikult sulgub, muidu ei pruugi masin tööle hakata. Programmi aeg 38 minutit. STEW Seda programmi saab väga mitmeti kasutada: pähklipüreed, kompotid värskest või kuivatatud puuviljadest, marjadest, juurviljadest jne.Indiapähkli püree
100g leotatud indiapähkleid ja 800gvett. Väga heamaitseline indiapähkli püree .Porgandipüree
150g ehk 3keskmist värsket porgandit, kuubistatult ja 800g vett. Ilus, heamaitseline porganditoit valmib 37minutiga. Säilib täielik aroom, värvus. Porgandid on parajalt pehmed, väiksemad kuubikud olid pisut rohkem lagunenud. Kui soovite püreesuppi, siis võib pärast “Stew” programmi ümber lülitada ”Fruit/vegetable” programmile. See programm ei kuumuta, ainult purustab. Soovitan lisada 2-3sl pehmet tofut ja maitse järgi riivitud ingveri ning tl otsaga muskaati. Saate maheda koorese porgandipüree. Kui programm on lõpetanud, kallake toit teise nõusse ja maitsesta soola, ürtide ja tilgakese avokaadoõliga. Serveerige kohe.Tervislik segapüree
Vaja läheb:- 1 suur kooritud õun
- 3 kivita datlit - leotamata
- 6 maasikat - värsked
- 5 inkamarja - leotamata
- 800g vett