Pehme tofu terveks nädalaks
May 14, 2010
Otsustasin täna ennast varustada terveks nädalaks pehme tofuga. Leotasin hommikuks 1pk sojaube ja “töötasin" köögis kella 9-st hommikul kella 12-ni, vahepeal jagus aega ka telefonile ja lehelugemiseks ja teiseks hommikusöögiks! Keetsin sojaoad 5 masinatäiega, a 200-206g, järgi jäi 80g. Need keetsin õhtul uuesti leotatud ubadega piimaks ja jogurti kääritamiseks. Pärast nõrutamist kaalus minu saadud kohupiim 1070g! Lisaks "tekkis" veel 760g okarat!
Seega kokku 29.65 krooni + kulutatud vesi ja omaosalus valmistamisel, kuid boonusena sain ka 760g väärtuslikku okarat! Igakordsest piimakeetmisest saad okarat ja nii kipub seda palju kogunema. Proovi okara röstida/kuivatada praeahjus ca 100kraadilisel temperatuuril. Kui soovid maitsestada, siis anna talle soovitud maitse lisanditega enne kuivama sättimist. Samas võib maitsestamata okarat kuivatada, seda on hea kasutada mittemagusates toitudes, ka tugevamini maitsestatud magusates vormikookides,pannkookides jm, kasutusala on äraarvamatult suur. Kuivatatud okara säilita hermeetiliselt suletavas anumas. Katseta, proovi erinevaid võimalusi! Huvitava tulemuse võiksid ka siin teistega jagada! Mina pakkusin koolitustel hästi vastuvõetud vormitoite/pirukaid, mille põhikomponentideks oli pehme tofu ehk sojakohupiim, kuivatatud/röstitud okara ja sojapiim. Merike TärkHinnaks kujunes:
- Elekter 5 kannutäie piima keetmiseks 2.50
- Oad ,o5 kg pakk 24.00
- Sidrunhape ca 10 g 3.15