Õunapüree kuivatamine - retsept
Sep 26, 2010
Mina ei ole raatsinud eesti õunu küll koorida.
- Puhastage õunad ja laduge blenderisse ehk siis kasutage purustamiseks/püreestamiseks muud vahendit.
- Mõõtke 240 ml püreed, maitsestage soovi korral kaneeli, riivitud muskaadi, ingveri pulbri vms. Suhkrut pole küll mõtet lisada,sest kuivades muutub õunapüree ise magusamaks. Selle koguse sain 2-le restile, st. kahele väga kergelt õlitatud tefleksile mahutada.Paksuseks peaks jääma ca 0,5-0,6 cm.
- Tefleksiga restid soovitan paigutada Midzus allapoole, siis õhk liigub algul kuivamise käigus kiiremini.Ülemistele restidele paigutage muid toiduaineid,millele sobib sama režiim.
- Esimesed 3-4 tundi kuivatage +45 kraadise temperatuuriga,siis +60 C. Kui on kõrgem temperatuur on juba 3-4 tundi olnud,siis märkate kuivamist ja tunnetate seda momenti,millal võiks püreekettaid/ruute vm.ümber keerata nagu pannkooke.