Mandlite varjatud saladus ehk milliseid mandleid osta
Jan 29, 2016
Mandlite tervislikkusest
[caption id="attachment_8968" align="alignright" width="400"] Õitsev mandlipuu[/caption] Itaalia Messina Policlinico Universitario ja Briti toidu-uuringute instituudi teadlaste tehtud uuring näitas, et mandlite söömine aitab organismil viirustega paremini võidelda. Mandlites leiduvad kasulikud ained tõstavad immuunsüsteemi võimet tulla toime organismi ohustajatega, kirjutab The Telegraph. Teadlaste sõnul on kasulikud just mandlite pruunikas pealiskihis leiduvad ained. Uurijate arvates aitavad mandlid väga erinevate viirushaiguste, kaasa arvatud ka gripi, korral. Teadlased peavad tegema veel uuringuid, tegemaks kindlaks kui palju mandleid tuleks kasuliku efekti saavutamiseks süüa. Kuid esmane uuring kinnitas mandlite kasulikkust viirustega võitlemisel. Uurijad leidsid veel seda, et kui mandlite pruun pealiskiht keeva vee abil eemaldati, kadusid ka kasulikud ained ning need paljaks kooritud mandlid immuunsüsteemile mõju ei avaldanud. Mandel on looduslik valguallikas ning sisaldab rohkem ballast- ehk kiudaineid, kaltsiumi ning E- vitamiini kui ükski teine pähliksort. Mandlites sisalduvad D- ja K- grupi vitamiinid mängivad väga suurt rolli luustiku ja liigeste tugevdamises. Neid soovitatakse süüa nii liigesehaigetel kui ka kasvueas lastel. Ka vereloome moodustamisel on sellel pähklisordil suur osatähtsus, sest see sisaldab peale kaltsiumi ka palju kaaliumi ja rauda.Mandlite varjatud saladus
Kas teadsite, et ca 80% kogu maailma mandlitest tuleb USAst? Seega, kui ostate poest suvalisi mandleid võite peaaegu kindlad olla, et need pärinevad jänkide maalt. Ameerikas aga töödeldakse eelnevalt kõiki mandleid kahel üsna ebameeldival viisil:- mandleid kuumatatakse kuni 200 kraadini
- mandleid töödeldakse mürgise propüleenoksiid gaasiga