Lillad tortilja-krõpsud guacamolega
Kuna lilla mais sisaldab rohkesti antioksüdante, siis saate siit hea tervisetoote üllatamaks näiteks oma sõpru ühisel koosviibimisel.
Krõpsudeks:
Guacamole jaoks:
- 1 avokaado
- pool küüslaugu küünt
- bäike sibul
- väike tšillipipar
- pool laimi
- 1 sl head oliiviõli
- 1sl kuhjaga värsket koriandrit
- 1tl purustatud köömneid
- Himaalaja soola
- musta pipart
Purustage linaseemned ja segage lilla maisi pulbriga. Puhastage paprika seemnetest ja blenderdage ta küüslaugu ja natukese veega.
Segage kokku saadud vedel mass linaseemnete ja lilla maisi seguga. Lisage köömned, sool, pipar, õli – segage korralikult ja jätke seisma ca 15-ks minutiks.
Rullige õhukeseks lehtedeks ja pange dehüdraatorisse kuivama kuni 12-ks tunniks. Eelnevalt lõigake noaga õrnalt sobilikeks tükkideks. Kui dehüdraatorit pole, sobib ka ahjus 100 kraadi juures küpsetada, kuid siis ei ole tegu toortoiduga.
Guacamole:
Purustage avokaado ja segage ta küüslaugu, sibula, pipra ja koriandriga ühtlaseks massiks.
Parema maitseelamuse saamiseks laske guacamolel külmikus ca 2 tundi seista.
Serveerige koos tortiljakrõpsudega ja pigistage peale laimi.