Kõrvitsaseemne kräkker
Vaja läheb: 130g=ca 2,5 dl kõrvitsaseemneid 1,2 dl vett 2 sl riivitud toorest porgandit 1 sl punase pipra tükikesi/punast paprikat/paprikahelbeid 1 sl head sojakastet (nisu ja säilitusaineteta) või midagi hapukat oma maitse järgi. Pisut toorsuhkrut/mett/agaavisiirupit vajadusel Valmistamine: Püreesta kõik kasvõi tavalise saumikseriga. Kui tundub segu liiga tihe ja paks, lisa vett. Tõsta lusikaga kuivatirestidele. Et kuivatamine efektiivsem oleks, lõika küpsetuspaberist paraja suurusega kettad (10 ketast ühele restile näiteks) ja tõsta lusikaga segu paberketastele, vormi lusikapõhjaga. Kuivata algul 45 kraadiga, 3-4 tunni pärast tõsta temperatuur 60-le. Kui soovid aeglast valmimist, hoia temperatuur 45 kraadi. Kuivata soovitud krõbeduseni. Kui kräkkerid juba lubavad end ümber keerata siis tee seda ja samas eralda küpsetuspaber. Merike Tärk