Kookose-soja hapupiima pannkoogi retsept
Nädalavahetus on taas tulekul ja mis õige nädalavahetus see ilma pankoogi ja toormoosita on!
Kui teil on hapuksläinud sojapiim, siis ei tasu seda ära visata vaid sellest saab edukalt häid pannkooke teha.
Vaha läheb:
- 600-650g hapupiima (antud juhul siis kookose-soja segupiim, võib ka tavalise sojapiimaga)
- 110g (3suure kuhjaga sl) maisijahu
- 32g (2suure kuhjaga sl) head sojajahu (Soyolk)
- 1sl riisijahu (võib asendada maisijahuga)
- 2tl orgaanilist suhkrut
- pisut head soola
- 1/2 tl kuivatatud tüümiani(kui soovite)
Valmistamisõpetus
Mõõda kõik ained segamisnõusse, vispelda või kasuta saumikserit. Kui on aega, luba tainal paisuda 15-30min.
Küpseta kuumal pannil lusikakoogid, mis tulevad eriti krõbedad. Kui kallate väikese kulbiga rohkem tainast, siis saad suured koogid täidisega serveerimiseks.
Küpsetamise ajal võib grillida aedvilju 250kraadi juures. Tükeldatud ja õliga segatud ning maitsestatud - paprika, sibul, suvekõrvits, lisaks pisut tofut). Sobivad ka toorsalatid või siis hoopis magusad täidised.
Pannkooke jagub 4-5 inimesele. Maitsevad ka külmalt.
Kui kahtlete taignas, küpseta prooviks üks väike lusikakook ja vajadusel lisa jahu juurde! Sest mida valgurikkam piim, seda vähem on jahu vaja! Maisi ja riisijahu võib asendada nisu, spelta või muu jahuga.
Head isu!