Kasutage ka sojavadakut!
Apr 4, 2011
Sojaubadega toimetades on tavaliselt eesmärk saada maitsvat piima või tofut. Siiski, väärt ubadest tasub kogu kasu kätte saada. Tofu valmistamisel tekkivat vadakut saab kasutada tervislike kokteilide tooraineks. Sellisel juhul on kõige parem tarvitada kalgendajana õunaäädikat. Ühe kannutäie keeduse kalgendamiseks lisa 2-3 sl äädikat.
Muru Mari
- u 2 kl jahutatud sojavadakut
- suur peotäis nisu-, rukki- või odravõrseid
- 0,5-1 sidruni mahl
- 1 avokaado
- u 0,5 tl head mäe- või meresoola
- 0,5 tl mett, purustatud musta pipart, lutserniidusid
Herneussi unistus
- u 2 kl sojavadakut
- 1 kl külmutatud rohelisi herneid
- soola, sidrunimahla
- meelepäraseid idandeid, maca- või graviola pulbrit