Kanepsieemneõli
Kanepiõli võib kasutada nii sees- kui välispidiselt. Kanepiõli sisaldab erakordselt suurel hulgal polüküllastumata rasvhappeid (70-80%). Kanepiõli on looduslikult rikas Omega-3 rasvhappe poolest, toetades kardiovaskulaarse süsteemi tervist. Kanepiõli iseloomustab hea Omega-3 ja Omega-6 rasvhappe suhe. Kanepiõli üks vähestest õlidest, mis sisaldab neid kahte asendamatut rasvhapet, mida organism ei suuda ise sünteesida. Kanepiõli on smaragdrohelist värvi ja tema lõhn kergelt vürtsikas. Rafineerimata külmpressitud kanepiõli värvus varieerub kollakast kuni tumeroheliseni, on meeldiva pähklise maitsega, millega mõnikord kaasneb kerge mõrudus. Kanepiõli parim kasutusviis on kas salatites või kastmetes. Välispidises kasutuses (ja ka seespidiselt) on kanepiõli on sobiv vahend psoriaasi ja atoopilise dermatiidi vältimiseks ja raviks. Nahahaiguste puhul on suureks abiks välispidine hooldus. Kanepiõli vähendab sügelust ning aitavad hoida naha kaitsefunktsiooni. Kaasates dieeti kanepiõli, mille eelis teiste taimeõlidega võrreldes on ideaalne v-6- ja v-3-rasvhapete vahekord ning suhteliselt kõrge fütosteroolide sisaldus, on võimalik alandada vere kolesterooli taset ning ennetada südame-veresoonkonna haiguste teket. Kanepiõli valmistab Kaarli Talu.