Kuidas teha kaerapiima

Feb 1, 2012

Kaerapiim - kuidas valmistadaVaja läheb:

  • 80 gr kestadega kaeraterasid,
  • 1200 ml külma vett
Valmistamine:
  • Leota kaeraterasid 4-6 tundi.
  • Peale seda loputa terad, kurna ja vala Midzu piimamasinasse.
  • Lisa vesi. Sulge kann ja ühenda vooluvõrkku.
  • Lülita kann RICE PASTE režiimile.
  • Protsessi lõppedes annab masin märkku piiksuva heliga, Eemalda masin vooluvõrgust ning tõsta kaas pealt ära.
  • Vala piim läbi tiheda sõela.
Kaerapiim on värvuselt hallikas ja maitselt mahe ning kaerane. Soovikorral võib lisada toorsuhkurt või mett. Kaera kasulikkus Vanarahval oli tore ütlemine: "Ämbritais kaeru teeb terveks". Kaer aimab meile eriti rikkalikult kiudaineid, mis on vajalikud eeskatt seedimise korrasolekuks. Näiteks 100 g kaerakliides on 36 g kiudainet, kusjuures soovitatav päevanorm on 25-30 g. KAER on rikas ka mineraalainete poolest: eeskätt südamele kasulikku kaaliumi on neli korda rohkem kui nisujahus. Magneesiumi saame kaerast seitse korda ja kaltsiumi kaks korda rohkem kui nisujahust. Veel leidub kaeras fosforit, rauda, joodi ja seleeni. Kaerale annavad erilise väärtuse B-rühma vitamiinid, aga ka K-, PP- ja E-vitamiinid. Kaeratooteid on kasulik iga päev süüa, sest kaer
  • tugevdab immuunsüsteemi
  • puhastab organismi (väljutab raskmetallisooli)
  • korrastab ainevahetust
  • reguleerib kolesteroolitaset
  • alandab vererõhku
  • korrastab südametegevust (ka rütmihäirete puhul)
  • väljutab liigestest sooli
  • taastab mälu
  • tugevdab närvisüsteemi
  • hoiab korras mao ja soolestiku mikrofloora
  • aitab ravida mao ja kaksteistsõrmiku haavandeid (tummid, vedelad pudrud)
  • ergutab sapitegevust
  • viib organismist välja liigset vett
  • on kasulik neeruhaigetele
  • turgutab naistehaiguste korral
  • mõjub noorendavalt nahale (maskid kaerajahu ja -helvestega)
  • ravib ekseeme ja kroonilist dermatiiti
  • parandab ketendavat nahka, sarvestunud ja karedaid kandu (pikema-aegne kaeratõmmise joomine).