Retsept: jogurtikreem
Valminud jogurt nõruta seekord kreemiks!
Vooderda tofuvalmistamise nõu nõrutamisriidega, aseta mingile alusele nii, et põhjaaukudest saaks jogurtimahl läbi tilkuda. Kalla jogurt karpi, lase pisut nõrguda, siis mahub juba kõik ülejäänu.
Keera riideääred peale, kata kaasasoleva kaanega, vajutuseks on sobiv ca 100 g raskus. Jäta vähemalt 8-10 tunniks nõrguma, siis eemalda raskus, kaas. Tõstmislabidaga eemalda riidelt kreem, mis on nagu loomne hapukoor. Mikserdades saumikseriga saad meeldivalt läikiva, sileda konsistensiga kreemi, mida võib kasutada kuumutamist vajavates toitudes loomse hapukoore asendajana, salatikastmeks, võideks, desserdiks jms.
1l jogurti nõrutamisel saab ca 150 g maitsestamata kreemi.
Nõrgunud vedelikku hek jogurtimahla võiks joogiks või toiduvalmistamiseks kasutada.
Jogurti valmistamiseks kasuta Midzu jogurtimasinat
Merike Tärk