Chia seemned seovad vett kuni 12 korda rohkem oma kaalust
Chia seemned on head B vitamiinide, kaltsiumi, fosfori, kaaliumi, tsingi, boori, ja vase allikad. Nad on tugevad antioksüdantide allikad, sisaldades selliseid väga olulilisi antioksüdante, nagu klorogeenhape, kofeiinhape ja flavanool glükosiide. Kui segate lusikatäie Chia seemneid tassis vees, avastate poole tunni pärast, et tassis pole ei vesi ega seemned, vaid peaagu kallerdunud zelatiin. Chia geelistumine toimub tänu lahustuvale kiudainele. Sama toimub meie maos, kui tarvitame chia seemneid - geel kasvatatab füüsilise barjääri süsivesikute ja neid lagundavate seedeensuüümide vahele aeglustades süsivesikute muundumist suhkruks. Diabeetikute jaoks loob aeglane süsivesikute lagundamine võime kauem vastu pidada. Süsivesikud on kütus meie kehale, pikendades nende muundumist suhkruiks stabiliseerub ainevahetus ja toimub pikemaajaline energia juurdevool. Chia seemnetel on erakordne omadus on võime siduda vett kuni 12 korda rohkem oma kaalust! See omadus tagab organismi pikemaajalise varustatuse vedelikega. Vedelikud ja elektrolüüdid loovad meile keskkonna, mis toetab kõigi keha rakkude elutegevust. Chia seemnetega säilitab keha niiskuse, reguleerib effektiivsemalt toitainete imendumist ning vedelike taset, seetõttu elektrolüütide tasakaal säilib. Vedelike ja elektrolüütide tasakaal häirub näiteks oksendades, kõhulahtisusega, kõrge palavikuga või kõige tavalisemal juhul higistades palju vedelikke.