Aprikoosiseemne juust
Väga maitsev, lihtne valmistada! Vaja läheb:
- Magusad aprikoosiseemned - 250g
- Mitteaktiivne pärm e maitsepärm - 50g
- Sidrunimahl – 50ml
- Himaalaja roosa sool - 10g
- Avokaadoõli – 50ml
- Mineraalvesi – 250ml
- Värske oregano - 20g
- Värske tüümian - 20g
- Suitsutatud paprika - 30g
- Kurkum - 30g
- Must pipar - 30g
Leota aprikoosiseemneid 8 tundi vees. Peenesta aprikoosiseemned, lisa maitsepärm, sidrunimahl, Himaalaja roosa sool, avokaadoõli ja natuke värskelt jahvatatud musta pipart.
Lisa mineraalvett ja jätka mikseris või saumikseriga töötlemist, kuni saavutad sobiva tekstuuri, mida saab vormida.
Vormi pallikesed või endale meelepärased tükid. Veereta osad tükid oreganos ja tüümianis ning teised paprikas, kurkumis ja mustas pipras. Proovige ka teisi maitseaineid või garneeringuid. Kui teete konsistentsilt vedelama juustu, siis võite seda kasutada salatites ja ka muudes toitudes.
Ja ongi 100% taimsed juustupallid valmis serveerimiseks. Head nautimist!