- Uus
Kummiaraabik, ka araabia kummi (ladina keeles gum arabic) on soojas vees lahustuv kumjas polüsahhariidide segu, mida saadakse teatud akaatsialiikide tardunud piimmahlast.
Lahustub vees vahekorras 1:2 ja 1:1
Kummiaraabiku pulber (akaatsia), tuntud ka kui akaatsiapulber. See on looduslik toode. Sobib veganitele, taimetoitlastele ja ova-lakto taimetoitlastele, GMO-vaba, gluteenivaba, kiiritamata.
Kasutatakse: suhkru kristalliseerumise pärssimiseks ja biskviitide kerkimise suurendamiseks, puuviljasiirupite ja kommide valmistamiseks, martsipanile või glasuurile läike/maitse andmiseks.
Kasutamine: Kummiaraabiku pulbri annus on 1–2% ja see on külmas vees lahustuv. Glasuurina kasutamiseks segage 10 g sooja veega 60 ml veega. Kookide puhul kasutage 5 g iga 3 muna kohta või suurendage/vähendage kogust vastavalt kasutatud munade arvule.
Säilitamistingimused: Hoida kuivas, jahedas ja otsese päikesevalguse eest kaitstult.
Koostisosad: Akaatsiapulber (E414)
Toitumisalane teave: Põhineb tüüpilisel sisaldusel/100g: Energia: 732 kJ/175 kcal, Rasv: 0,2 g, Süsivesikud: 0,1 g, Millest suhkrud: 0 g, Valk: 1,14 g, Sool: 2,3 g, Kiudained: 95 g. (Soolasisaldus tuleneb looduslikult esinevast naatriumist).