

Apelsinikoored on väärtuslikud looduslikud antioksüdantide ja kiudainete allikad. Omavad potentsiaali olla tõhusaks vahendiks oksüdatiivse stressiga seotud krooniliste degeneratiivsete haiguste vähendamisel.
Parim enne:06.2023
50g
On tõestatud, et apelsinikoores sisalduvad vitamiinid ja pigmendid stimuleerivad nakkuste eest kaitsvate antikehade teket, tõrjuvad vabu radikaale ja kiirendavad haavade paranemist. Antioksüdantsete omaduste tõttu vähendab apelsin vähiriski. Omalt poolt aitab sellele kaasa ka vitamiin C, mis takistab kantserogeensete ainete teket seedetraktis sisalduvatest nitrititest ja nitraatidest. Bioflavonoidid muudavad veresooned elastsemateks, väheneb trombi- ja ateroskleroosioht.
Kasutamine: võib kasutada kuumade jookide ja teede valmistamisel. Samuti lisada küpsetistele ja teiste toitude hulka.