Magushapu kana viigimarjadega

Feb 28, 2012

ViigimariLäheb vaja:

  • 1 tükeldatud kana,
  • 1 suurem sibul,
  • broilerimaitseainet,
  • 1 küüslauguküüs,
  • 1 väike klaas mett,
  • 1 tl kaneelipulbrit,
  • veidi safranit,
  • 0,5 kg kuivatatud viigimarju,
  • 0,5 liitrit kanapuljongit,
  • 0,5 klaasitäit vahukoort,
  • 1 dl oliiviõli.
Valmistamine: Pruunistada kanatükid pannil kuumas õlis, lisada tükeldatud sibul ja küüslauk. Kui liha hakkab värvi muutma, panna pannile ka broilerimaitseaine, mesi, kaneel ja safran. Samal ajal keeta viigimarju kanapuljongis, kuni need on pehmed, ning seejärel lisada kanale. Lasta veel mõned minutid keeda ning kõige lõpuks valada peale koor.