Maca vägi ja jalgpall

May 3, 2011

Väike jalgpallitiim Peruust kasutab mittetraditsioonilisi meetodeid, alistades regiooni vägevamaid meistrivõistlustel Väljavõtted Mark Zeigleri artiklist, 24. Detsember, 2003 MacaMaca on redisesarnane juurikas, mis kasvab sajandeid Peruu Andide mägismaal. Inkad lasid oma sõjameestel enne lahingusse astumist macat süüa – kuna see suurendas nende jõudu, energiat ja vastupidavust. Ilmselgelt teeb ta imet Ladina-Ameerika jalgpalli meeskondadele tähtsamatel rahvusvahelistel turniiridel. Cienciano on mäestikulinnast Cuzco’st pärit tagasihoidlik jalgpalliklubi. Seda linna teatakse kui turistide baasi reisil inkade Macchu Picchu varemete juurde. Jalgpalliklubi Cienciano on tavaliselt lõpetanud pro-liiga allpool otsas ja neil ei ole kunagi olnud ühegi tähtsama turniiri võitu. Seda aga kuni selleni, kui jalgpalliklubi Cienciano lõpetas Ladina-Ameerika versiooni "Hoosiers’ist" ja võitis Lõuna Ameerika karika - Copa Sudamericana. Nad alistasid Argentiina gigandi River Plate’i kahemängulises finaalis. Enne seda olid nad võitnud selliseid Ladina-Ameerika suuri tegijaid nagu Universidad Catolica Tšiilist, Atletico Nacional Kolumbiast ja Santos Brasiiliast. Jalgpalliklubi Santos Brasiiliast on muideks jalgpallilegend Pele vana meeskond.

Kõigi meetodite kõrval, mida meeskond kasutas, väärib märkimist asjaolu, et Cienciano mängijad sõid treenerite sõnul värsket maca juurt kolm korda päevas.
Jalgpalliklubi Cienciano peale võitu"Maca on meie salarelv," ütles maca kohta Cienciano president Juvenal Silva ajakirjanikele. "Me andsime neile värsket macat, mis on 47 protsenti enam energiat andev kui töödeldud vorm," ütles Ciencianole maagilist maca juurt tarninud firma esindaja Julio Gutierrez. "Järgmisena plaanime anda macat ka Peruu rahvusmeeskonnale ja näha, kas see aitab meil saada Maailmameistrivõistlustele.“ Ka meil sojapoes müüdav maca ongi töötlemata ja värske maca juure pulber mis on ainult kuivatatud. Refereerinud Enn Kaljo, allikas: Signonsandiego.com

Osta siit: Maca pulber