Chia seemned - 3 retsepti

Mar 2, 2011

Chia jõubatoonid - kergesti valmistatav ja hämmastavalt hästi maitsev supertoit.

Otsite erinevat tervislikku snäkki või uut viisi, kuidas muuta oma rohelised asjad maitselt vähem „roheliseks“? Chia seemnete retseptidVaja Läheb:
  • 170 g kuivatatud värskeid ökomandleid (kui on saada)
  • 1/4 - 1/2 tassi kreeka pähkleid (puhastatud)
  • 1-2 suplilusikatäis chia seemneid
  • 1/4 tass rosinaid või teisi kuivatatud puuvilju
  • 1 tl roosuhkrut (indiaanisuhkur vms) või 4-5 stevia lahuse tilka
  • 5 spl kuivatatud metsamarju/ sobivad ka inka marjad või goji marjad
  • 2 spl täit kookoseõli (või rasva)
Segage kõik ained köögikombainis või blenderis ja valage saadud segu klaasist nõudesse tahkuma, vajutage segu pealt siledaks. Asetage kaane alla ja tavakülmikusse tahkuma (kookoserasv tahkub seal kiiresti). Lõigake hiljem kuubikuteks või oma äranägemise järgi lahti. Nautige! Kui tahate tugevamat batooni, siis asetage saadus sügavkülma. Te võite eksperimenteerida ka erinevate pähklite, kuivatatud puuviljadega või lisada värskeid puuvilju (näiteks marju) või isegi orgaanilist kakaod (toorkakaod; kakaonibusid vms). Olge loovad!

Chia geel

Selleks, et valmistada chia geeli, vahustage 1/3 tassitäis chia seemneid kahes tassitäies vees. Laske 3 minutit seista ja siis vahustage veel. Chia geel seisab kuni 2 nädalat külmikus. Et saada chia seemnetest kätte põhilised rasvad (omega-3 and omega-6), võite chia seemned eelnevalt peeneks jahvatada.

Chia smuuti - paastuaja energiahoidja

Chia seemned ideaalseks energiahoidjaks paastu ajal, tarvitades neid koos veega – sellist segu nimetatakse chia smuutiks. Chia smuuti valmistamiseks võtke 1 spl täis chia seemned ja tassitäis vett ja segage seemned selles vees ära – võite neid ka seal vahustada. Laske segul 1 minut seista ja jooge seepeale kohe ära. Taoline kogus on paastujale terveks päevaks energiat tagav, isegi kui ta liigub palju värskes õhus. Puhast vett (allikavett, mitte mingil juhul poest ostetud pudelivett) tuleb paastuajal juua lisaks palju. Chia seemnete päeva vajalik kogus oleks 1 supilusikatäis seemneid klaasi vee kohta!

Osta siit - Chia seemned