Avokaado reguleerib veresuhkru taset
Üks huvitavaid avokaado uurimisteemasid on süsivesikute ja veresuhkru regulatsiooni valdkonnast. Avokaado on suhteliselt madala süsivesikutesisaldusega vili, kus vaid 19% tema kaloritest tuleb süsivesikutest. Samuti on ta madala suhkrusisaldusega vili, sisaldades ca 1,5 grammi suhkrut 100 g ja on seetõttu glükeemilise indeksi osas väga madalal tasandil. Samas annab ta 7-8 grammi kiudaineid, tehes temast selle tähtsa veresuhkrut reguleeriva toitaine allika. Kuigi avokaados on süsivesikuid vähe, on 60% neist esindatud 7-süsiniku suhkrutena. Neid suhkruid (nagu mannoheptuloos, mida on poolküpsenud avokaados) esineb toitainetes harva. Nende harvaesineva staatuse tõttu on toiduteadlased avokaados esinevatest 7 süsiniku suhkrutest väga huvitatud. Need haruldased suhkrud võivad reguleerida veresuhkru metabolismi, blokeerides heksokineesi ensümaatilise tegevuse ja muutes metaboolse glükolüüsi kaudu tegevuse taset. Aga uurimus selle vallas alles käib ja lõplikke tulemusi on veel vara esile tuua. Üks lõplik huvitav järeldus avokaadost ja tema süsivesikutest tuleb vilja vaatlusest viie päeva jooksul pärast puult korjamist: vilja süsivesikute profiil muutub märkimisväärselt. 7-süsiniku suhkrute tase muutub valdavast (60%) tähtsaks vähemuseks (40-50% kõigist süsivesikutest). Küpsemise käigus muutuvad 5-süsinikuga suhkrud – eriti sukroos – domineerivateks süsivesikuteks.